Salı günü hissedarlara gönderilen bir mektupta, Tinder’ın ana şirketi Match Group (NASDAQ:MTCH), Web3 alanına girme konusundaki önceki planlarından geri adım attığını duyurdu.
Match Group’un CEO’su Bernard Kim, “yeni nesil kullanıcıları yakalamak için metaverse flört deneyiminin önemli olduğu” inancını dile getirse de, şu anda neyin işe yarayıp yaramayacağına dair bir belirsizlik olduğunu söyledi. Bu arada, şirket alanı “dikkatle değerlendirmeye” devam edecek ve “genel fırsatlar hakkında daha fazla netlik” sağlandığında metaverse sularını yeniden test edecek.
Kim’in yorumları Vitalik Buterin’in duygularıyla uyumlu görünüyor. Bu haftanın başlarında, Ethereum kurucu ortağı, metaverse inşa etmeye yönelik kurumsal girişimlerin başarısız olacağı konusunda uyardı. Mark Zuckerberg ve Meta’yı öne çıkaran Buterin, insanların ne istediğini bilmek için henüz çok erken olduğunu savundu.
Duyuruya göre, flört uygulaması şirketi, CEO Renate Nyborg firmadan ayrılmaya karar verdiği için ikinci çeyrekteki kazancıyla ilgili bir dizi faktöre karar verdi. Ve metaverse planlarını rafa kaldırmanın yanı sıra, şirket artık çok beklenen Tinder Coins’i piyasaya sürmeyecek. Kullanıcılar, Tinder Coins’i kullanarak Superlike ve Boots gibi ekstralar satın alabilecekti.
Birkaç gün önce Match Group, şirketin ilk kadın başkanı olan Nyborg’un istifa ettiğini açıkladı. Ayrılma kararından önce, Nyborg’un Match Group’un AR ve AI odaklı şirket Hyperconnect’i satın almasının ardından geçen yıldan beri üzerinde çalışmakta olan bir hareket olan Tinderverse’in lansmanını görmesi gerekiyordu.